Overnatting i Lund

Distriktet byr på flere komfortable og spennende overnattingsmuligheter. Klikk her for å se hvor de ulike tilbudene finnes. Se under for kontakt info. 

 

Skåland gjestegård
Gjestegården passer til bryllup, selskaper, julebord og konferanser, med mulighet for overnatting.
Stedet har en fredelig atmosfære med vakker frukthage, tennisbane og gymsal til disposisjon, og er omgitt av et fint turterreng.

Adresse: Skålandsveien 397, 4460 MOI. Telefon: 928 43 224
https://www.skalandgjestegard.com/
 

 

Dybing farm - at the lake
Utleie av nyrestaurert gammel slektsgard. Høy standard. Godt egnet for firma.

Adresse: Heskestad, 4463 UALAND.  Telefon 51 40 09 85  post@dybingfarm.no
www.dybingfarm.no

 

Magne Handeland
Hytteutleie
4462 Hovsherad - Tlf. 51 40 21 24

 

Skjerpe Gard
Hytteutleie på Heskestad , 4463 Ualand, -  Tlf: +47 416 91 432 / + 47 909 45 464

lars.leirflaat@gmail.com         
www.skjerpegard.com

 

Legå Camping
Campingplass på Ualand, 4463 Ualand - Tlf: 98698364  Epost: atle.aarseth@gmail.com
www.legaacamping.no

 

Sætra hytten
Sætra, 4462 Hovsherad
https://moiil.no/saetrahytta/

 

Novasol
Feriehus - Hovsherad - N15280 
Større grupper/skoleklasser

 

Klubben Camping

«Dersom du ønsker å telte, overnatte i hengekøye og/eller spille minigolf, bade og/eller ro, er du hjertelig velkommen til "Klubben camping og minigolf» i Tronvik i Lund kommune. Vi holder åpent i juli og august, og etter nærmere avtale. Kontakt gjerne

Aage P Danielsen 
tlf. 90846509

Randi Øverland
Tlf. 99541925»

https://nb-no.facebook.com/klubbenminigolf

Våre 4 Fyrtårn

Tronåsen

Vegen over Tronåsen, på grensa mellom Rogaland og Vest-Agder, ble bygget som en del av Vestlandske Hovedveg. Tronåsvegen går fra Tronvik i Lund kommune til Bakke Bro i Flekkefjord kommune. Tronåsen har 8 krappe og bratte svinger på Rogalandsiden og 3 på Vest-Agdersiden. Vegstrekningen ble bygget i perioden 1840 – 1844. Da Bakke Bro var ferdigbygd i 1844 var denne vegstrekningen ferdig. Parsellen fra Bakke Bro til grensa mot Stavanger Amt har en lengde på 3.81 km. Tronåsvegen ble fredet i 2009.

Veien åpnes fra 1. mai til 1. september, åpningstidene er fra kl. 08.00-20.00

Klikk her for å se mer av Tronåsen på Magma geopark sine hjemmesider.

 

Gursli og Lilandsgruvene

Etter prøveboring i 1914 ble det i 1915 startet drift i Gursli molybdengruver.

Gruvene var i drift fram til 1919, og i disse årene var Gursli Molybdæn A/S den største bedriften i Lund kommune.

Fra Lundevannet kan man gå i land i Skålandsvika. 20 minutters gange langs fylkesveien opp til Gursli. Herfra 60 minutter langs den gamle gruveveien inn til Gullvann og gruvene. Turen er godt merket. Parkeringsplass ved Gursli.

På det meste arbeidet det 120 mann og noen få kvinner der oppe. Ved Gullvannet kan man ennå finne mange rester etter denne industrien. 13 informasjonsskilt er satt opp langs stien.

Klikk her for å komme til Magma Geopark sin nettside

Her er lenker til noen fine TellTurer i området:

 

Lund bygdemuseum og kulturbank

Lund har en rik og spennende kultur- og industrihistorie, fra gamle husmannsplasser via møbelfabrikker til nedlagte gruver i naturskjønne omgivelser.

Lund Bygdemuseum og Kulturbank forvalter og formidler denne kulturarven for lokalbefolkning, turister og alle andre historieinteresserte.

Klikk her for å komme til museumets egne hjemmesider. 

 

Sætraområdet

I det fine friluftsområdet rundt Sætra finnes mange muligheter for friluftsliv, både sommer og vinter.  Her er fin lysløype og akebakke.

Dagsturhytta i Lund- Gauksomhytta ligger nydelig plassert ved Gauksom i Sætraområdet. Du kan velge å gå tur- retur til hytta eller rundløype via Ytre Sandstøl, Laugmannsdalen tilbake til Sætra.  I tillegg til å være et turmål i seg selv, bidrar et bibliotek i hytta til å gi en turopplevelse utover det vanlige.

Turen starter på grusveien ved Moi IL sin Sætrahytte, som er mulig å leie.  Følg så merking på grusveien, og videre merking i naturen til man kommer til dagsturhytta. På vinterstid vil det være preparerte skiløyper helt fram til hytta..

Dette er en fin tur som passer for de fleste!  Stien har en del stigning i starten, og nokså flatt siste del mot hytten. Her er også andre muligheter i flott natur med umerkede turer i området.

Det er mulighet for å gå videre til Sandstøl. Om sommeren passer det fint å gå merket løype om Kjedleknuden inn til Ytre Sandstøl. Turen er litt krevende med en del stigning. På vinterstid vil det være preparerte skiløyper over Einarvann til Ytre Sandstøl. Tilbake følges skitraseen via Laugmannsdalen til Sætra.

 Klikk her for å komme til Magma Geopark sin nettside

Naturtriangelet

Naturtriangelet er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Lund i Rogaland og Flekkefjord og Sirdal i Agder. Det aktuelle området ligger som en trekant i grenseområdet mellom Rogaland og Agder og tar utgangspunkt i vannveiene som går gjennom alle tre samarbeidskommunene.

Formålet med Naturtriangelet er å stimulere til økt småbåt turisme mellom innsjøene Lundevannet og Sirdalsvannet med Sira-elva som bindeledd historie.  Naturtriangelet arbeider for å gjøre vassdraget bedre tilgjengelig for småbåter ved å merke vanskelige deler av elvestrekningene, for å utvikle brygger for adkomst/ilandgåing og gode friluftsområder og turstier med fokus på kulturminner.

 

Magma Geopark

Magma UNESCO Global Geopark er et geografisk område med en geologi som er av internasjonal betydning, som er anerkjent av UNESCO og der bærekraftig utvikling spiller en svært viktig rolle. Magma Geopark er del av et nettverk som består av mer enn 140 UNESCO Globale Geoparker i 40 ulike land og på 5 kontinenter, og representanter fra disse møtes jevnlig. Selv om bakgrunnen for en geopark er geologi handler geoparker først og fremst om mennesker – både lokale og tilreisende, som er interesserte i å utforske, oppleve og dele de uendelige mulighetene innen både natur og kultur i en geopark.

 

Det er hele 46 geologiske og kulturelle lokasjoner i området som du kan utforske. 

Klikk her for å komme til Magma Geopark sine hjemmesider. 

Lund småbåthavn

I småbåthavna har Dalane friluftsråd sitt utstyr: Kanoer, kajakker, telt og lavo, stormkjøkken og mye mer.

Den aller beste plassen for ilandstigning i Lundevannet er ved Lund småbåthavn. Her har også Moi båtsportklubb sin base. Her er gode brygger med vann og strøm, og det er godt tilrettelagt for kjøring til småbåthavnen og sette ut båter.

Utstyrsbanken har et rikholdig sett med utstyr som lånes for en billig penge ved å kontakte Dalane friluftsråd.  Det finnes to sandvolleyballbaner i nærheten og godt tilrettelagte badestrender.

Fra småbåthavnen er turen kort til Lund Bygdemuseum og Kulturbank, kirken eller til Moi sentrum. Det finnes også gode turmuligheter i området.